Rock’n Rolls spelautomat

Rock ’n Roll är ett härligt tema för enarmade banditer och visst är det underbart att låta sig ryckas med i svängarna samtidigt som vinsterna trillar in?

Den här slotten, som heter just Rock ’n Rolls, är färggrann och intresseväckande, med en charmig retro-känsla av 1950-tal i USA. Vad vi skulle karaktärisera som ”kitsch-rock” spelas i bakgrunden, och symboler som elgitarren, jukeboxen, en milkshake och en fräsig bil kan visa sig på hjulen.

rock n rolls

Grundläggande info

Det här är en femhjulig slot med 25 spellinjer.

Du väljer själv hur många spellinjer du vill aktivera, från bara 1 till alla 25.

Du kan välja mellan flera olika alternativ för myntvärdet, för att anpassa det efter dina önskemål och storleken på bankrullen.

Vårt tips är att du alltid spelar med samtliga 25 spellinjer aktiva, och istället justerar ned myntvärdet så att varje runda inte kostar så mycket om du har en liten budget att hålla dig till. Det är nämligen så himla trist när man lyckas få en vinnande kombination på hjulen och inser att man valt bort att aktivera just den spellinjen. Hellre då spela med lågt myntvärde på samtliga 25 spellinjer och vinna något även om vinsten inte blir lika stor som den skulle ha blivit med ett högre myntvärde.

Vildsymbol

Vildsymbolen ser ut ungefär som om man skulle ha låtit designers på LEGO bygga en Elvis Presley-figur. Den fungerar som en joker och kan ersätta vilken reguljär symbol som helst för att hjälpa dig bilda en vinnande kombination. Däremot kan den inte ersätta någon av specialsymbolerna, det vill säga spridningssymbolen och bonussymbolen.

Hamburgermål

Spridningssymbolen består av en klassisk rock ’n roll måltid: burgare och läsk. Om du får minst tre spridningssymboler, var som helst på hjulen, belönas du med free spins.

Vinylskivan

Den gamla klassiska vinylskivan är en bonussymbol i det här spelet, och om du får tillräckligt många aktiveras en bonusbana där du får leta efter bonusvinster på hjulen.

Viktigt: Det går inte att ta sig till bonusbanan under free spins vilket är en trist begränsning som drar ned betyget en del för den här slotmaskinen.

Trivia

Rock ’n Roll är en musikgenre som växte fram i USA under 1940-talet och det tidiga 1950-talet, med rötterna planterade i äldre genrer som boogie woogie, rhythm & blues, jump blues, gospel, jazz och country.

Det var först på 1950-talet som man började använda termen rock ’n roll, men element som vi numera ser som typiska för genren går att höra på blues-skivor som släpptes så pass tidigt som 1920-talet. Ett exempel på en låt från 1930-talet som har mycket tydiga inslag av rock ’n roll är Big Joe Turners singel ”Roll ’Em Pete”, som spelades in med Pete Johnson vid pianot och kom ut år 1939.

Låten ”Strange Things Happening Every Day” med Sister Rosetta Tharpe, som gavs ut av Deccca Records år 1944, lyfts ofta fram i diskussioner kring vilken som var den första riktiga rock ’n roll låten på skiva. Detta är en traditionell African-American spiritual, men Tharpes version av den särskiljer sig genom hennes distinkta sångstil och ackompanjemanget på resonatorgitarr, piano, trummor och bas.